Missie:

“Wij gaan voor kwaliteit, want wij vinden dat wij verantwoordelijk zijn voor het geloof van andermans kinderen.”

Ontstaan:

"Sinterklaas verhuur Zwolle" werd in 2008 opgericht door Chamel van Loenen. Vanuit zijn liefde voor het Sinterklaasfeest wilde hij een professioneel aanbod voor een bezoek van Sinterklaas aan huis of op het bedrijf. Sindsdien heeft Sinterklaas dankzij Sinterklaas verhuur Zwolle, een bezoek gebracht aan duizenden huizen en honderden bedrijven, door de jaren heen. En ook diverse lokale intochten, bezoeken op school en andere evenementen werden door ons verzorgd. 

Dankzij de jarenlange groei en het inmiddels lange bestaan, is er een groep ontstaan die inmiddels samen verantwoordelijk is voor de bezoeken. De groep kent wel eens wat wisselingen, maar we zoeken vooral mensen om ons heen die samen voor datzelfde vertrouwde gevoel gaan: een bezoek van Sinterklaas moet toch een echt geluksmoment zijn! De oorspronkelijke missie blijft daarmee overeind, waardoor we steeds weer voor onvergetelijke ervaringen gaan. In veel huishoudens worden we jarenlang teruggevraagd.

Natuurlijk heeft Sinterklaas talloze Pieten en andere vrienden die helpen bij het Sinterklaasfeest. Het is, zelfs binnen onze bescheiden groep, teveel gevraagd om iedereen aan u voor te stellen.

Toch treft u hier een paar van onze meest trouwe gezichten: 

Chamel van Loenen

Assistent van Piet
Oprichter Sinterklaas verhuur Zwolle

Oprichter Sinterklaas verhuur Zwolle. Vader van twee dochters, beide zijn net als papa ook echte fans van Sinterklaas. Met “gewoon goed” is Chamel niet tevreden. Altijd kijkt Chamel naar verbetering en draagt hij zorg voor wat hij ooit is begonnen. Chamel zorgt ervoor dat de Hoofdpiet alles ziet, hoort en doet wat er nodig is zodat Sinterklaas zich met alle plezier kan richten op de aandacht van de kinderen. Als ‘personal trainer’ van de Hoofdpiet blijft deze ook topfit: Hoofdpiet kan zelfs op één arm opdrukken. Chamel deed heel lang bijna de volledige organisatie van Sinterklaas verhuur Zwolle, maar inmiddels is het meer een team prestatie.

 

 

Hans ten Boer

Assistent van Piet
PR en Communicatie

Hans mag sinds 2014 al Piet bij de Sinterklaasintocht van het Zwolse Assendorp mag ondersteunen en is in 2018 aangesloten bij Sinterklaas verhuur Zwolle. Volgens Hans zou het Sinterklaasfeest wel het hele jaar mogen duren – zijn vrouw is dankbaar als hij het er eens een paar dagen juist niet over heeft. Onder zijn zacht-handige begeleiding raakt de Hoofdpiet in zijn enthousiasme weleens afgeleid, maar de beleving is vol kwaliteit.

 

Harry

Assistent van Piet

Harry

 

Wiebren de Jong

Assistent van Sinterklaas.

Uit liefde voor het kinderfeest heeft Wiebren zich enkele jaren geleden bij ons aangesloten. Terwijl zijn Friese tongval langzamerhand wordt overgenomen door de toon van de Blauwvingers, zorgt zijn vriendelijke en zachte aanpak ervoor dat Sinterklaas er één is waar geen enkel kind bang voor hoeft te zijn: een oprechte kindervriend.

En met al zijn jaren ervaring in het basisonderwijs, als leerkracht en directeur van tot wel veertien scholen tegelijk, weet Wiebren als geen ander voor honderden kinderen een groot feest te verzorgen. We proberen hem in Zwolle wel altijd een beetje onherkenbaar te maken; hij klust bij als voetbaltrainer en zelfs bestuurder van een voetbalschool, straks wordt hij nog bij ons weggekocht...

 

 

Tjeerd van Bruggen

Assistent van Sinterklaas

Ook als je niet meer hoeft te werken, ben je soms nog lang niet klaar. Na zijn pensioen heeft Tjeerd de tijd gevonden om nog meer met zijn passies te doen. Zo heeft hij altijd al een zwak gehad voor toneel, "een uit de hand gelopen hobby", noemt hij dat zelf. En daarin zit direct een link naar zijn jaarlijkse hulp aan Sinterklaas - want werken met de Goedheiligman is een andere vorm van spelen... En hoe oud je ook worden mag, wie wil er nou niet de hele dag spelen?

Met zijn respectabele lengte en deftige toon van spreken wekt Tjeerd bij menig kind  direct wat indruk. En dan hoor je al snel zijn vriendelijke toon en slimme grapjes, waarmee kinderen (en ouders) direct de magie van Sinterklaas herkennen. Streng is hij alleen naar papa, mama, opa of oma - want voor kinderen is Sinterklaas altijd een vriend. Steeds opnieuw zorgt het optreden onder begeleiding van Tjeerd voor een onvergetelijke ervaring. En net zoals de kinderen, kunnen wij dan zelf ook niet wachten tot volgend jaar.

 

 

Lindsay Ponsteen

Assistent van Piet

 

"Wat is het toch aan Lindsay", vroeg ooit een Piet aan Sinterklaas, "Dat u zo graag haar om u heen heeft de hele dag?" 

"Dat is niet zo moeilijk Piet", zei Sinterklaas. "Dat komt door haar giecheltje."

"Haar giecheltje, Sinterklaas?"

"Oh ja, hoor", zei de Goedheiligman. "Als Lindsay gaat giechelen, dat is echt besmettelijk. Echt iedereen wordt dan vrolijk. En dan doet echt iedereen mee!"

Lindsay is één van de organisatorische talenten van Sinterklaasverhuur Zwolle. Als we ergens op tijd zijn (en dat is meestal), dan is dat vaak aan haar te danken. Dat doet ze ook die andere 49 weken van het jaar voor een grote bekende gereedschapsboer. 

Haar grote passies liggen bij haar kinderen, vriendje en haar "cluppie" PEC Zwolle. Ze doet niet graag zo raar, in 't openbaar - maar door alle blije kinderen rondom Sinterklaas heeft het "Pietenvirus" zoals ze dat zelf noemt, haar echt wel goed te pakken gekregen. En daar zijn we blij mee!

Peter van Lennep

Assistent van Sinterklaas

 

Soms ben je al een opa en komt er dan alsnog een droom in vervulling. Nou ja, dat kan de beste opa overkomen... Het overkwam ook Peter, die nooit eerder had geweten dat de rol van "assistent van" Sinterklaas hem zo enorm goed zou bevallen. In 2023 mocht hij voor het eerst in vol ornaat verschijnen. Hij vond het spannend, maar vervulde zijn rol met verve.

 

Als beroep klust... nou ja... schildert Peter er lustig op los. Daarnaast drumt hij in de (Sigi)band en is hij ook nog eens amateur scheidsrechter voor het voetbal en assisterende scheidsrechter bij WVF 1. Behalve de kinderen een prachtervaring meegeven rondom 5 december, heeft hij zelf ook drie kinderen. Eén kleinkind had hij al en nog voordat Sinterklaas voor 2024 weer in het land is, verwacht hij alweer de tweede.